Huiswerkbegeleiding Bergschenhoek

Huiswerkbegeleiding Bergschenhoek

Wat is Huiswerkbegeleiding?

Ziet u dat uw kind veel moeite heeft met het maken, leren of plannen van huiswerk? Ervaart uw kind hierdoor stress of zijn schoolresultaten onverwacht laag? Dan is het het overwegen van huiswerkbegeleiding voor uw kind de moeite waard!
De overgang naar de middelbare school is voor veel kinderen best groot. Het ene kind heeft na een paar maanden wennen zijn draai soms al gevonden. Het andere kind blijft moeite ondervinden bij het huiswerk. En dat wordt al snel zichtbaar in de schoolresultaten. Het kan ook zijn dat uit eerder onderzoek is gebleken dat uw kind dyslexie, adhd, add of autisme heeft. Wellicht speelt hoogbegaafdheid een rol. Dit kunnen allemaal factoren zijn die ervoor zorgen dat uw kind problemen ervaart bij het leren. Huiswerkbegeleiding door professionele begeleiders kan dan uitkomst bieden.

Huiswerkbegeleiding bij De Leerweg in Bergschenhoek

Huiswerkbegeleiding Bergschenhoek
Bij Huiswerkbegeleiding Bergschenhoek krijgt uw kind de mogelijkheid om samen met andere kinderen, onder begeleiding van professionele huiswerkbegeleiders, in een ontspannen en taakgerichte werksfeer huiswerk te maken. Zo leert uw kind steeds meer zelf verantwoordelijkheid te dragen voor het maken en leren van het huiswerk. Bij huiswerkbegeleidingsinstituut De Leerweg in Bergschenhoek kan elk kind dat extra begeleiding nodig heeft bij het maken en leren van huiswerk terecht. Niet alleen kinderen die gediagnosticeerd zijn met een leer-of ontwikkelingsstoornis zoals dyslexie of ADHD. Elk kind dat om wat voor reden dan ook moeite heeft met het huiswerk, kan bij de Leerweg profiteren van de persoonlijke begeleiding. Bij De Leerweg in Bergschenhoek maken we uitsluitend gebruik van methoden die evidence-based zijn en dus in de praktijk het meest doeltreffend zijn gebleken. Zo werken we bijvoorbeeld in kleine groepen.

Wilt u meer weten over wat Huiswerkbegeleiding Bergschenhoek voor u kan betekenen?

U wilt graag dat uw kind tot zijn of haar recht komt. Misschien vraagt u zich af wat dat in de praktijk betekent en wat de capaciteiten van uw kind zijn. De Leerweg Bergschenhoek biedt de mogelijkheid tot het laten doen van onderzoek dat u en uw kind inzicht kan geven in de leermogelijkheden van uw kind. Naast onderzoek en huiswerkbegeleiding is er ook de mogelijkheid tot het ontvangen van remedial teaching of bijles bij bepaalde vakken wanneer dat nodig is. Klikt u hier voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden en de tarieven die daaraan verbonden zijn.

Wat leert uw kind tijdens de huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is er allereerst op gericht om te onderzoeken waar uw kind vastloopt of waar het moeite mee heeft. De medewerkers van Huiswerkbegeleiding Bergschenhoek coachen uw kind op die specifieke onderdelen die voor úw kind op de voorgrond staan. Kinderen ontwikkelen door de begeleiding de juiste leerstrategieën. En uiteindelijk merken ze dat inzet en doorzettingsvermogen beloond worden met mooie resultaten. Dit geeft zelfvertrouwen en stimuleert en motiveert hen om door te leren en zich te blijven ontwikkelen. Bij Huiswerkbegeleiding in Bergschenhoek leren we uw kind het huiswerk zo te plannen dat het behapbaar wordt voor uw kind. Ook leren we uw kind leerstrategieën aan met behulp van het maken van mindmaps en het gebruik van flashcards op papier en digitaal in de vorm van quizlet. Het huiswerk maken doen we in kleine groepjes. De verschillende methoden zullen we hieronder nader toelichten.

Plannen

Bij het onderdeel plannen staat het leren gebruiken van de agenda centraal. Wij adviseren de leerlingen gebruik te maken van de Purple Monkey agenda. We leren de leerlingen om dagelijks de agenda bij te werken. Dan gaat het om het leren inplannen van leer- en maakmomenten en het leren inschatten hoeveel tijd nodig is voor ieder studie-onderdeel. We vinden het ook belangrijk dat leerlingen genoeg tijd over houden voor sport en ontspanning en moedigen hen aan ook deze momenten in te plannen. Tenslotte leren we ze om voor leerwerk altijd een dag extra in te plannen en om alles in kleine behapbare blokjes te plannen en te leren.

Mindmaps maken

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het maken van samenvattingen niet de beste manier is om teksten uit je boek te leren. Wij stimuleren daarom het gebruik van mindmaps zoals Tony Buzan ze bedacht heeft. Door als het ware een samenvatting in de vorm van een mindmap te maken, maakt uw kind optimaal gebruik van de hersenen bij het leren. De verschillende hersenhelften werken bij het maken en gebruiken van een mindmap heel mooi met elkaar samen.

Flashcards

Bij de huiswerkbegeleiding stimuleren we het gebruik van flashcards. Deze kaarten bevatten aan de ene zijde een steekwoord en aan de andere zijde een antwoord. Door ze herhaaldelijk te leren zijn ze zeer effectief bij het onthouden van de lesstof. Als de leerling de flashcard zelf maakt, wordt het leren nog overzichtelijker en gemakkelijker. De combinatie van én lezen, schrijven, én hardop voorlezen werken positief. Ook helpen flashcards uw kind onderscheid te maken in lesstof die extra aandacht behoeft en lesstof die uw kind al goed genoeg tot zich genomen heeft.

Quizlet

Naast de papieren versie van flashcards maken we ook veel gebruik van de digitale versie van dit hulpmiddel in de vorm van quizlet. Alles wat uw kind moet leren kan via quizlet op een zeer toegankelijke manier als oefenstof aangeboden worden. Uw kind heeft erg veel baat bij de gestructureerde vorm van dit leermiddel. Ook hier geldt dat de overzichtelijkheid het huiswerk zeer behapbaar maakt, uw kind positieve leerervaringen opdoet en uiteindelijk zelfs plezier kan gaan beleven aan het leren.

Huiswerk maken in kleine groepjes

De leerlingen die huiswerkbegeleiding in Bergschenhoek krijgen worden in kleine groepjes begeleid door een persoonlijke begeleider. Zij krijgen hiermee veel individuele aandacht en worden tegelijkertijd gestimuleerd en gemotiveerd in de taakgerichte werksfeer met medegroepsgenoten.

Op zoek naar bijles in Bergschenhoek?

Tenslotte kunt u naast huiswerkbegeleiding en andere beschreven diensten ook voor bijles terecht bij de Leerweg in Bergschenhoek. Klikt u op de linken voor informatie over bijles in de specifieke vakken rekenen, wiskunde, Engels en Nederlands in Bergschenhoek. Informeer naar de mogelijkheden voor een prettige Leerweg voor uw kind in Bergschenhoek Lansingerland. Zo wordt leren weer leuk!