Bijles rekenen

Bijles rekenen

Bijles rekenen

Soms kan het voorkomen dat uw kind bijles rekenen nodig heeft om bij de rekenlessen het tempo van de klas bij te kunnen houden. Bij De Leerweg in Schipluiden geven we deze leerlingen extra ondersteuning bij het rekenen. Ons instituut is gespecialiseerd in het geven van bijles in verschillende vakken op school, waaronder Nederlandse taal, wiskunde en ook rekenles. Vanuit De Leerweg helpen wij kinderen met onder andere dyslexie, autisme, hoogbegaafdheid, ADHD en ADD, maar ook de leerlingen die extra hulp kunnen gebruiken in de vorm van bijles of huiswerkbegeleiding.

Wat houdt bijles rekenen bij De Leerweg in?

Bij De Leerweg helpen we als uw kind op school bij sommige vakken achterblijft ten opzichte van zijn of haar klasgenootjes. Het kan zijn dat een leerling moeite heeft de lessen te begrijpen of een lager tempo heeft dan de rest van de klas. Uw kind kan zo in klas steeds verder achter raken met het doorlopen van de lesstof. Sommige kinderen met dyscalculie kunnen bijvoorbeeld moeite hebben de stof eigen te maken. Extra begeleiding kan er voor zorgen dat uw kind net dat beetje aandacht en uitleg krijgt dat het nodig heeft om beter te presteren. Wij doen dat in de vorm van onder andere bijlessen. Hierbij werken we uitsluitend met Evidence Based leertechnieken. Dat zijn technieken waarvan vaststaat dat het een positieve en doeltreffende methode is om uw kind ook echt verder te helpen met het vak waar het moeite mee heeft. Hierbij kijken we waar de leerling met het vak vastloopt, en geven we praktische handreikingen om de lesstof beter onder knie te krijgen. De bijlessen geven we in kleine groepen of, wanneer er specifieke ondersteuning nodig is, als privéles.

Op maat gemaakte hulpmiddelen door VOF De Leerweg

Wij geloven er in dat op maat gemaakte leermiddelen het beste werken. Omdat we een designer in huis hebben kunnen we zelf hulpmiddelen ontwikkelen. Voor het leren omrekenen van bijvoorbeeld meters naar decimeters hebben we een mooi, maar vooral handig PDF bestand gemaakt. Alle documenten die we maken zullen we gratis publiceren.
Download hier het geheugensteuntje voor het metriek stelsel:

Download

   

Flashcards bijles rekenen

Flashcards voor het rekenen

De tafels 1 t/m 10 zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van het rekenen. Zeker als later de stap gemaakt gaat worden naar wiskunde zijn de tafels van groot belang. Daarom maken we graag gebruik van onze eigen Flashcards. De flashcards zijn in te zetten op verschillende manieren, en te gebruiken voor verschillende vakken. In het geval van het rekenen is het handig om kinderen zelf de kaartjes te laten schrijven zodat het écht een hulpmiddel gaat worden waar ze zelf mee aan de slag gaan. Aan de ene kant schrijft men de som op, en aan de andere kant de som mét het antwoord. Bij het oefenen is het een goed idee om iedere keer de som én het antwoord hardop uit te spreken. Het koppelen van alle zintuigen helpt de hersenen om de informatie makkelijker op te slaan. Iedere dag bij de lunch of na het avondeten even oefenen doet wonderen.

Vraag naar de flashcards (of flitskaarten) in de les, of neem even contact met ons op.

Meer weten over onze bijlessen in rekenen?

Wilt u meer informatie over onze bijles in rekenen, of wilt u in een persoonlijk gesprek bespreken hoe wij uw kind verder kunnen helpen? Op onze contactpagina kunt u ons gemakkelijk een bericht sturen. We nemen dan altijd zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook even bellen. Ons telefoonnummer staat ook vermeld op onze contactpagina. We kijken graag samen met u hoe we uw kind verder kunnen helpen. Wilt u meer weten over onze prijzen voor bijlessen of huiswerkbegeleiding? Die vindt u op onze tarieven pagina.