WISC-V

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van de WISC-V; Wechsler Intelligence Scales for Children. Dit is de opvolger van de WISC-III en de meest gebruikte intelligentietest voor kinderen tussen de zes en zestien jaar oud. Deze test kan gezien worden als een algemene intelligentietest voor kinderen. De WISC-V bestaat uit 14 subtests die verschillende vaardigheden meten. Door middel van de subtests kan er gekeken worden naar de verschillende aspecten van intelligentie, ook wel de indexen. Voorbeelden van indexen die gemeten worden zijn: verbaal begrip, visueel-ruimtelijk inzicht, fluid redeneren, het werkgeheugen en de verwerkingssnelheid. 

De afname

De Leerweg kan de WISC-V afnemen in opdracht van de school en/of de ouders van een kind. De afname kan zowel op de school van uw kind als op één van onze locaties in Bergschenhoek of in Schipluiden plaatsvinden. Wij nemen deze intelligentietest digitaal af. De subtesten worden hierbij grotendeels op een tablet gemaakt. Dit sluit vaak goed aan op de motivatie van de leerling.

De volledige afname van de WISC duurt 2 à 3 uur, afhankelijk van de leeftijd en capaciteiten van de leerling. Hierbij nemen we uitgebreid de tijd om kennis te maken met de leerling zodat uw zoon/dochter zich zoveel mogelijk op zijn/haar gemak voelt tijdens de afname van de test.  

De resultaten zullen door de testleider worden geanalyseerd en verwerkt in een verslag. Daarna ontvangt u dit verslag en/of wordt het verslag in een adviesgesprek met u en/of school besproken.

Vragen

Heeft u vragen over de WISC of wilt u meer weten over over onze mogelijkheden? Neem gerust informatie op met onderzoek@deleerweg.com Uiteraard compleet vrijblijvend. Voor een indicatie van de bijbehorende kosten verwijzen wij u door naar onze prijslijst.

Bij de afname van een intelligentieonderzoek heeft u de keuze uit een verkort of een uitgebreid onderzoek:

WISC-V-NL verkort: Na het invullen van de intakeformulieren vindt het onderzoek plaats. U ontvangt na het onderzoek een kort en bondige rapportage van de resultaten.

WISC-V-NL uitgebreid: Na het intakegesprek vindt het onderzoek plaats. U ontvangt na het onderzoek een uitgebreid verslag met daarin de resultaten van het onderzoek en aanvullende(handelings)adviezen. Het verslag zal in een adviesgesprek met u besproken worden.

Voor andere onderzoeken op het gebied van intelligentie- en capaciteitentests zie ook:
Intelligentieonderzoek
WNV-NL
SON-R
NSCCT
NIO