Beeldcoaching

Beeldcoaching is een nieuwe methode die veel positieve reacties kent. De methode wordt gebruikt voor leerkrachten, onderwijsprofessionals en ouders. Via deze methode wordt gebruik gemaakt van beelden door opnames te maken van de klas of thuissituatie. Deze beelden herbekijkt u achteraf zelf. Wij helpen u ‘zien’ wat er zoal gebeurt en scherpen uw zelfreflectie aan. Hierdoor leert u situaties op een andere manier bekijken en interpreteren. Door uzelf in actie te zien verwerft u heel wat nieuwe inzichten. Uit onderzoek onder leerkrachten is meermaals gebleken dat u, door het bekijken van videobeelden van uzelf, een ander beeld van uzelf krijgt en sneller groeit in uw vak. Als ouder verbetert u het contact met uw kind(eren) wat in onze ervaring een enorm positief effect heeft in de sfeer in huis en de band met uw kind(eren).

In samenwerking met een ervaren beeldcoach met wie u in dialoog gaat, gaat u kritisch nadenken over uw handelen. Dit zorgt ervoor dat weloverwogen handelt als ouder of leerkracht. In samenwerking met de beeldcoach leert u nadenken over u eigen gedrag en reacties kinderen. Door het gebruik van een camera en de confrontatie met uzelf leert u omgaan met positieve feedback. De camera ziet namelijk dingen die uzelf niet ziet. Niet enkel over uzelf, maar ook over uw kinderen/leerlingen merkt u andere details op, waardoor u beter begrip krijgt. Door terug te kijken naar de situatie vanuit een andere invalshoek, kunt u zelf meedenken en analyseren over hoe de situatie werd aangepakt. Uit onderzoek blijkt dat het competentiegevoel bij leerkrachten vergroot wordt door het gebruik van beeldcoaching. Het spreekt voor zich dat deze beeldcoaching gebeurt met ervaren coaches die hierin zijn opgeleid.

Spreekt deze manier van werken u wel aan? Het is zal u vast van pas komen om op een zelfbewuste manier te leren omgaan met klassituaties. Twijfel niet om contact met ons op te nemen indien u in zo’n traject wenst te stappen of indien u hier nog vragen over heeft.

Lees hier meer over onze andere soorten begeleiding:
Sociaal emotioneel
Hoogbegaafdheid
Weerbaarheid