Femke

Femke

Femke

Aangenaam kennis te maken

Leuk dat u mijn pagina bezoekt! Graag stel ik mij even voor.
Ik ben Femke van der Velden en ik werk al jaren met enorm veel plezier en passie in het onderwijs. Ik ben begonnen in het basisonderwijs en ben sinds 6 jaar ook werkzaam in het voortgezet onderwijs. Van jongs af aan wist ik eigenlijk al dat ik het onderwijs in wilde gaan. Zo huppelde ik als klein meisje op de basisschool rond en riep: “Ik word later juf, ik word later juf!!!”
Zoals u ziet is dat gelukt!
Naast deze uitgegroeide hobby breng ik verder veel tijd door met mijn steun en toeverlaat, mijn man Vincent en ons mooie gezin bestaande uit vier kinderen: twee jongens en twee meisjes, ieder met zijn/haar eigen kwaliteiten en eigenaardigheden.

Ervaring

Naast dat ik bevoegd ben als leerkracht voor zowel het Primair Onderwijs als het Speciaal Basisonderwijs ben ik een gediplomeerd Remedial Teacher/onderwijsspecialist. Met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring heb ik me middels het volgen van allerlei cursussen in allerlei onderwijsgebieden kunnen specialiseren: dyslexie, dyscalculie, autisme, TOS, NT2, hoogbegaafdheid, AD(H)D, etc.

Toch word je als persoon niet alleen gevormd door je opleiding maar juist ook door de ervaringen die je opdoet in het leven en die je vaak intrigeren als persoon.

Zo kom ik zelf ook uit een gezin van 4 kinderen waarin nogal wat leerproblemen vanwege onder andere dyslexie naar voren kwamen. Doordat ik dit hele proces van dichtbij meegemaakt en ervaren heb, zag ik wat dit allemaal wel niet met het zelfvertrouwen van een persoon kan doen. Zodoende weet ik hoe belangrijk het is om in de leerbaarheid van een kind te geloven. Want alleen dan wakkeren we de natuurlijke nieuwsgierigheid van het kind weer aan om als lerende mens verder te gaan. Ieder kind ontwikkelt zich namelijk op zijn eigen unieke manier en in zijn eigen tempo. Vergeet namelijk niet dat zelfs de traagst groeiende boom uiteindelijk de hoogste kan worden. En dat heb ik gelukkig al meerdere keren mogen meemaken.

U snapt dat het bovenstaande verhaal mij ertoe dreef om van alles over dyslexie en het leren met dyslexie mezelf eigen te maken. En zo ben ik in mijn leven naast mijn werk op zaken gewezen die me ertoe gezet hebben om me die materie eigen te maken om zowel de mensen die ik lief heb als de mensen die ik in mijn leven ontmoet verder te helpen.

Contact

Heeft u nog meer vragen voor mij? Stuur uw bericht dan naar femke@deopstapgroep.com

Remedial Teaching

Na jaren gewerkt te hebben in het basisonderwijs als remedial teacher en groepsleerkracht vond ik dat het na het meermaals doorlopen van alle groepen tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik kreeg de mogelijkheid om bij een ander bedrijf aan de slag te gaan als Manager van de afdeling Remedial Teaching & Onderzoek. Hier heb ik mijn kennis en vaardigheden zodanig uitgebreid dat ik in 2015 mijn eigen praktijk opgericht heb. Hier werk ik met veel plezier, rust en creativiteit met kinderen om ze te laten stralen en hun doelen te bereiken. Dit uiteraard in combinatie met kennis, ervaring en een specialistische aanpak van een ieder die bij het kind betrokken is. Mijn motto is ook niet voor niks: Onderwijs op maat maak je samen!
Linkedin

De Leerweg

Bijna 6 jaar heb ik gewerkt als afdelingsmanager en toen was het toch echt tijd om zelf aan de slag te gaan en een eigen bedrijf op te zetten. Gelukkig wilde mijn man Vincent samen met mij dit avontuur aan gaan en na wat brainstormsessies zijn we op de naam De Leerweg gekomen. Het idee achter de naam en het logo komt uit het feit dat ieder zijn eigen leerweg bewandelt en wij als docent/coach door goed te luisteren en te kijken de leerling hierin mogen begeleiden. Deze weg bewandelen we echter niet alleen met de leerling. We vinden het ontzettend belangrijk om u te laten weten dat een goede samenwerking essentieel is om vooruit te komen. De samenwerking tussen de leerling, de school, de ouders én ons staat centraal in onze bedrijfsvoering. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit uit te beelden in de 4 gekleurde bolletjes uit ons logo. De paarse (soms witte) kleur waar de letters uit bestaan en de bolletjes omvangen staat voor de weg die wij gezamenlijk bewandelen.