Oudercoaching

Kinderen opvoeden kan een hele klus zijn. Je kind kan slecht luisteren of wordt misschien snel boos. Om de driftbuien te voorkomen past iedereen op zijn of haar woorden en spontane activiteiten zijn er niet bij meer. Dit kan zorgen voor een vervelende sfeer binnen het gezin. Bovendien kost het onwijs veel energie van iedereen. Het kan ook zijn dat er sprake is van een echtscheiding, waarvan je merkt dat je kind veel last heeft. Ook kan het zijn dat je als ouder lastig contact krijgt met je zoon of dochter. Hij of zij is stil en teruggetrokken. Eventueel kan een stoornis als autisme of ADHD het opvoeden nog ingewikkelder maken.

Ouderbegeleiding kan in deze situaties een positieve bijdrage leveren aan de opvoeding. Onze ouderbegeleiding bestaat uit coachingsgesprekken waarin we u als ouder(s) de vaardigheden geven om de opvoedsituatie beter aan te kunnen. Hierbij kijken we naar uw specifieke situatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er recentelijk een echtscheiding heeft plaatsgevonden. In de praktijk zien we vaak dat kinderen zich hierbij als (mede)oorzaak zien, in dergelijke situaties kunnen we helpen deze verkeerde associaties te doorbreken en de band met uw kind te herstellen. Ouderschapstrainingen worden door het Nederlands Jeugdinstituur als goed onderbouwd erkend.

Bij ouderbegeleiding zijn observaties enorm waardevol, waarbij we in de thuissituatie een keer meekijken om de dynamiek in het gezin te ervaren. Mocht het nodig zijn, dan zouden we graag met uw zoon of dochter in gesprek gaan om te vragen hoe hij of zij het thuis ervaart. Ook kunnen we u psycho-educatie geven. Dit is inhoudelijke uitleg bij een ontwikkelingsstoornis van uw kind. We bespreken hierbij alledaagse en wat er redelijkerwijs wel en niet van het kind verwacht kan worden.

Heeft u interesse in de ouderbegeleiding van de Leerweg? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We komen graag met u in contact om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.


Voor meer informatie over de onderwijsadviesdiensten die De Leerweg aanbiedt, zie ook:
Beeldcoaching
Onderwijsadvies
Groeps- en leerlingbespreking
Advisering met betrekking tot leerlingbegeleiding
Afleggen van klassenbezoeken
Interim Intern Begeleider
Coachen van leerkrachten