Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding?

In het Nederlandse onderwijs kunnen kinderen deelnemen aan vier verschillende soorten middelbaar onderwijs: VMBO (kader, basis of TL), havo, vwo en gymnasium. Dit werkt prima voor veel kinderen die les krijgen op een niveau dat bij hen past. Een stuk minder werkt het voor kinderen met bijvoorbeeld dyslexie, autisme of adhd. Zij komen vaak minder goed mee met de rest en kunnen vaak profiteren van huiswerkbegeleiding. Dit beperkt zich overigens niet alleen tot kinderen met een zogenaamd ‘rugzakje’. Alle kinderen kunnen baat hebben bij deze vorm van extra hulp bij studeren.

Wat is huiswerkbegeleiding

Kinderen die hulp nodig hebben bij het maken van huiswerk, kunnen na schooltijd terecht in een speciale ruimte waar ze hun huiswerk kunnen maken. Hierbij krijgen ze hulp van een vaste begeleider die ze helpt om het huiswerk te begrijpen en de oefeningen te maken. Door dit consequent te doen kan de begeleider precies de voortgang van het kind bijhouden en daarin eventueel bijsturen. Het is als het ware een stok achter de deur die een kind helpt om discipline te ontwikkelen, wat gebeurt in een rustige ruimte met weinig prikkels. Precies de structuur die een kind met bijvoorbeeld adhd of autisme goed kan gebruiken. Daarnaast leren de kinderen technieken om te leren, te plannen en te organiseren.

Belangrijk is om de term huiswerkbegeleiding te scheiden van de term bijles. Bijles is namelijk ook een vorm van huiswerkbegeleiding, maar dan voor een bepaald vak waar een kind aantonend minder goed in is. Beide termen hebben natuurlijk een grijs vak. Een kind met dyslexie zal namelijk vooral hulp nodig hebben in taalvakken, wat dan weer grenst aan bijles. Deze vorm van begeleiding gaat echter wat verder dan alleen het didactische gedeelte. Het kijkt ook naar de hele ontwikkeling en de vaardigheden van een kind. Bovendien gebeurt het in nauw overleg met de ouders en de school.

Huiswerkbegeleiding bij De Leerweg uit Schipluiden

Voor huiswerkbegeleiding kunt u onder meer terecht bij de De Leerweg uit Schipluiden. Naast het begeleiden van leerlingen voor het maken van huiswerk geven wij ook bijles. We werken daarbij met privélessen of in kleine groepen. Daarnaast geloven wij erg in samenwerking. Huiswerkbegeleiding gebeurt samen met de ouders en met de school. Samen helpen wij het kind om een optimale ‘leerweg’ te ontwikkelingen. Bij al onze huiswerkbegeleiding maken we gebruik van wetenschappelijk bewezen technieken. Dit wordt ook wel ‘Evidence Based’ genoemd. Dit houdt praktisch in dat we alleen werken met methoden die in het verleden, bij andere kinderen, bewezen effectief zijn. Naast huiswerkbegeleiding en bijles bieden we bij De Leerweg ook trainingen en Remedial Teaching aan.

Wat kan huiswerkbegeleiding voor uw kind kan betekenen?

Bent u op zoek naar huiswerkbegeleiding voor uw kind of benieuwd naar wat het voor uw kind kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We gaan dan met u en uw kind in gesprek om er achter te komen hoe we u het beste kunnen helpen. Of kijk bij de tarieven voor alle mogelijke opties.

Contact

Uw mail naar ons mag u versturen naar info@deopstapgroep.com of bellen naar 0648014608. Voor tarieven  klik hier