Remedial teaching Bergschenhoek

Remedial teaching Bergschenhoek

Remedial Teaching Bergschenhoek


Bent u op zoek naar informatie over de mogelijkheden voor remedial teaching voor uw kind? Wilt u graag professionele hulp voor uw kind om een leerachterstand weg te kunnen werken?
Dan bent u hier op het goede adres. Op deze pagina vindt u de benodigde informatie over Remedial teaching en andere ondersteuningsmogelijkheden bij de Leerweg in Bergschenhoek. Ons leerinstituut is gehuisvest in het Business Center Lansingerland in Bergschenhoek en ook met openbaar vervoer voor uw kind goed bereikbaar. Bergschenhoek ligt vlakbij Berkel en Rodenrijs en ook dicht bij Rotterdam.

Wat is Remedial teaching?

Eerst vertellen we u graag wat remedial teaching inhoudt. Het Engelse woord remedial betekent ‘genezend’ of ‘herstellend’. Remedial teaching is daarmee onderwijs dat gericht is op herstel, namelijk van een leerachterstand waarmee uw kind worstelt. Dat kan zich op allerlei manieren profileren. Misschien heeft uw kind altijd al moeite gehad met rekenen en loopt het nu bij wiskunde volledig vast? Of misschien is taal en spelling een groot struikelblok voor uw kind. Dan vormen de vreemde talen in het voortgezet onderwijs al snel een groot probleem. Feit is dat kinderen met een leerachterstand snel het gevoel kunnen hebben achter de feiten aan te lopen in de les. Dit zorgt voor negatieve leerervaringen die ondermijnend zijn voor het zelfvertrouwen.

Remedial teaching bij De Leerweg in Bergschenhoek

De Leerweg Bergschenhoek
Dat zelfvertrouwen willen we kinderen bij de Leerweg in Bergschenhoek graag helpen hervinden. Ons doel is om uw kind weer pósitieve leerervaringen te laten opdoen. Daarvoor is het nodig om te onderzoeken wat de oorzaak is van de leerachterstand. Pas dan kan op individuele onderwijsbehoeften afgestemd worden. Want dat is wat een remedial teacher uw kind graag wil bieden. Er kan bij uw kind sprake zijn van dyslexie of dyscalculie als oorzaak van de leerachterstand. Ook een stoornis in het autismespectrum of hoogbegaafdheid kan een rol spelen. Belangrijk om te vermelden is dat we bij de Leerweg in Bergschenhoek individueel werken of in kleine groepen en uitsluitend met methodes die evidence-based zijn. De werking van deze methodes is wetenschappelijk bewezen.

Wilt u meer weten over wat Remedial Teaching Bergschenhoek voor u kan betekenen?

We informeren u graag over onze mogelijkheden op het gebied van remedial teaching en wat wij voor u kunnen betekenen. Wilt u weten wat voor tarieven wij hanteren voor onze professionele remedial teaching, kijkt u dan hier.

Huiswerkbegeleiding Bergschenhoek

Naast remedial teaching is de Leerweg in Bergschenhoek Lansingerland ook dé plek voor uw kind als het behoefte heeft aan extra ondersteuning en sturing bij het huiswerk. Kernbegrippen voor huiswerkbegeleiding bij de Leerweg zijn:
  • Individuele aandacht
  • Leren plannen
  • Aanleren van de juiste leerstrategiën met behulp van flashcards, quizlet en mindmaps
  • Huiswerk maken in kleine groepjes

Bijles Bergschenhoek

Bijles kan geboden worden wanneer is gebleken dat uw kind op bepaalde gebieden een achterstand heeft en met individuele aandacht goed geholpen kan zijn. Gekeken wordt waar in de stof hiaten bij het kind liggen of extra oefening van belang is. De Leerweg in Bergschenhoek biedt bijles aan in de vakken Engels, rekenen, wiskunde en Nederlands. Bijles wordt gegeven door specialisten waardoor uw kind kan rekenen op kwaliteit. Uw kind is snel weer op het niveau waar het moet zijn.

Remedial teaching Bergschenhoek

Zoals al eerder vermeld, is remedial teaching gericht op het verhelpen van een achterstand door een leerprobleem. Het leerprobleem wordt onderzocht. De individuele onderwijsbehoeften die door deze leerproblemen zijn ontstaan worden in kaart gebracht. Daarbij bent u als ouder van groot belang. We doen dit alles graag in samenspraak met u. Na het in kaart brengen van het probleem, stellen we een plan op waarin leerdoelen helder omschreven zijn. Zo werken we doelgericht aan het herstellen van de achterstand.

Onderzoek Bergschenhoek

Om te kunnen achterhalen hoe leerproblemen zijn ontstaan is het doen van onderzoek van groot belang. Bij de Leerweg in Bergschenhoek bieden we verschillende vormen van onderzoek aan. Er zijn onderzoeken speciaal gericht op het helder in beeld krijgen van de leercapaciteiten van uw kind. Andere onderzoeken scheppen duidelijkheid over de aanwezigheid van een leerstoornis zoals dyslexie of dyscalculie.

Contact

De Leerweg in Bergschenhoek staat voor kwalitatief goede begeleiding en ondersteuning voor uw kind op huiswerkgebied. Woont u in Lansingerland, neem dan contact met ons op wanneer u behoefte hebt aan meer informatie. We helpen uw kind graag!