Nieuws

Nieuws

Kennisvoucher

Interne nieuwsbrief

Een andere ontwikkeling waar we momenteel mee bezig zijn in het kader van de Opstap Groep is een kennisvoucher. Dit is een subsidie waarbij we mogelijk kunnen bijdragen aan de brug tussen het onderwijs en de jeugdhulp. Dit is natuurlijk een mooi doel, zeker aangezien dit voor ons als organisatie momenteel ook centraal staat. Dus dit kwam perfect samen. 

We merken namelijk vaak dat deze twee vormen van ondersteuning bij het kind nog vanuit verschillende eilanden wordt geregeld; denk aan school en de gemeente. Dit met als gevolg dat een kind vaak veel verschillende gezichten ziet voor ondersteuning en dat er veel wachtrijen zijn binnen de jeugdhulp. 

Met behulp van de kennisvoucher willen we dit tegengaan. De kennisvoucher bestaat uit een aantal trainingen met Lego Serious Play. Het zijn interactieve sessies. Hiervoor zijn we de afgelopen periode druk bezig geweest met het werven van deelnemers voor de aanvraag. We hebben deelnemers kunnen vinden voor de deadline, namelijk de gemeente (Lansingerland) en de Maximaschool. We hopen hier nog meer deelnemers voor te kunnen werven; denk aan meer scholen binnen de gemeente en het samenwerkingsverband. 

Afgelopen week hebben we de aanvraag opnieuw ingediend en nu hopen we dat de aanvraag goedgekeurd wordt en wij verder aan de slag kunnen met dit project. Momenteel lopen er namelijk binnen verschillende gemeenten ook al dit soort initiatieven. Wij zouden hier graag een bijdrage aan leveren.  

Voor meer informatie over de kennisvoucher; bouwen aan het wij-gevoel kun je deze website raadplegen https://werkplaatsenjeugd.nl/workshop-bouwen-aan-het-wij-gevoel/