Nieuws

Nieuws

Deel je kennis!

Interne nieuwsbrief

Binnen deze rubriek worden artikelen, filmpjes, tools etc. gedeeld die waarvan jij en jouw collega’s denken dat het handig zou zijn om ze te bekijken/lezen. Een goed voorbeeld hiervan is de leesmeter en het doelenboekje die we afgelopen maand in gebruik hebben genomen. Daarnaast zijn er nieuwe boeken aangekocht en hebben we nieuwe lesstof voor begrijpend lezen van de Zuid-Vallei.

Leesmeter
De leesmeter kan ingezet worden om leerlingen te stimuleren leeskilometers te maken. De Leesmeter is op verschillende manieren in te zetten. De poster kan gebruikt worden om de leesmeters van een individuele leerling bij te houden. Daarnaast ligt er ook een mooie kans om de klas als geheel te betrekken. Stel samen een doel op, houd de gezamenlijke leeskilometers bij en zet bijvoorbeeld een beloning in wanneer het doel behaald is. Successen zijn er om te vieren! De vakjes in de leesmeter zijn nog niet ingevuld. Bepaal zelf hoeveel bladzijden er gelezen moeten worden om een vakje in te kleuren. Schrijf de getallen in de vakjes, zodat goed zichtbaar blijft hoeveel bladzijden er al zijn gelezen. Zowel in Schipluiden als Bergschenhoek kun je de Leesmeter als poster vinden en uitdelen op de locaties waar je actief bent. Klik hier om de leesmeter in Google Drive te openen.

Doelenboekje

We werken graag doelgericht en daarom vinden we het fijn als de leerlingen zich bewust zijn van de doelen waar ze aan werken. Door middel van het doelenboekje wordt het voor de leerling inzichtelijk hoe de ontwikkeling van het werken aan de door hem/haar gestelde doelen verloopt. Op deze manier betrekken we de leerlingen bij hun leerproces, stimuleren we hun eigenaarschap wat een goede uitwerking heeft op de uiteindelijke motivatie en prestatie van de leerling. Mocht je hier dus nog niet mee werken, kom ze dan bij ons op kantoor eens bekijken! Je kunt hem ook hier in Google Drive bekijken.

 

Overige literatuur
Onderstaande boeken/materialen zijn terug te vinden in onze orthotheek in zowel Schipluiden als in Bergschenhoek:

  • Voorkom (ernstige) rekenproblemen
  • Protocol Ernstige Reken Wiskundeproblemen en Dyscalculie
  • Begrijpend Lezen deel 01 t/m 03 van “De Zuid-Vallei”