Blog Archives

Blog Archives

Bijles Engels in Bergschenhoek

Interview met Annelies (Moeder van Jesper)

Waarom zijn jullie op zoek gegaan naar extra ondersteuning?
In de brugklas liep Jesper al aan tegen het feit dat zijn Engels niet zo makkelijk op te pakken was als alle andere vakken. De resultaten vielen ook tegen, gelet op de inspanning die hij leverde. Om erger te voorkomen (Engels is natuurlijk een examenvak op ieder niveau) wilden wij extra ondersteuning voor Jesper op Engels.

Hoe zijn jullie bij De Leerweg terecht gekomen?
Aangezien Jesper, als dysletische leerling, al ondersteuning had op school van Femke heb ik ook bij haar gevraagd of zij oplossingen/mogelijkheden wist waar te zoeken voor goede ondersteuning op Engels voor een leerling met dyslexie. Femke heeft toen ook de mogelijkheid aangegeven dat zij via De Leerweg deze ondersteuning zou kunnen bieden.

Gaat Jesper met plezier naar De Leerweg toe, en wat is jullie gevoel?

Jesper gaat zeker met plezier naar jullie toe. Hij neemt de lessen serieus, jullie nemen hem serieus en dit werkt erg goed. Jullie aanpak is geheel op Jesper afgestemd. Deze feiten geven ons een zeer goed gevoel. Serieus met specifieke aandacht voor de leerling, maar ook met veel humor!
Jesper blijft gemotiveerd om te werken aan zijn Engels, dit vinden wij erg fijn om te zien.

Is er een verschil te merken bij Jesper sinds dat we aan het samenwerken zijn?
Wat betreft de leesteksten is het nog hard werken, maar laatste repetitie grammatica was een 7,9! Ik denk dat de grootste verdienste is dat hij niet verder achterstand heeft opgelopen op dit moment.

Zijn er inmiddels meetbare verbeterde resultaten?
Wat betreft de leesteksten is het nog hard werken, maar laatste repetitie grammatica was een 7,9! Ik denk dat de grootste verdienste is dat hij niet verder achterstand heeft opgelopen op dit moment.

Waar heeft Jesper het meeste profijt van gehad? (Nieuwe leertechnieken)
De flapmethode!

Zijn er andere zaken die benoemd moeten worden? Positief of negatief?
De aanpak dat Jesper Femke ziet op school vanuit dyslexie-ondersteuning en Vincent vanuit de Leerweg werkt erg goed.

Wat zijn jullie verwachtingen voor de komende periode?
Verwachtingen is misschien niet een juist woord, maar wij hopen dat alle inspanningen een kleine voldoende (of 5) gaat opleveren voor de leesteksten.

Heb je nog een leuke anekdote met betrekking tot het leren?
Geen anekdote, maar afgelopen tijd hebben we bij Jesper ook meer zelfstandigheid bij het leren voor school gezien. Waar wij voorheen alles moesten overhoren, vraagt hij dit nu alleen nog maar gericht.

Hebben jullie tips, trucs, complimenten, opmerkingen, verbeterpunten of iets anders voor ons?

Wij zijn erg tevreden met aanpak, terugkoppeling tussendoor, de manier van communiceren met Jesper en met ons. Juist de aanpak door verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij Jesper te laten is een goede.

Bedankt voor het leuke interview Annelies!