Vacature Orthopedagoog

Vacature Orthopedagoog

Wil jij het verschil maken in het onderwijs en de jeugdhulp? Dan is dit je kans. Binnen de Opstap Groep zijn wij op zoek naar een ambitieuze Orthopedagoog in Zuid Holland. Met jouw ervaring versterk je de ondersteuning die wij scholen en gemeentes bieden. Bij de Opstap Groep kom je te werken binnen een multidisciplinair team, waar je snel en doeltreffend kunt overleggen om de kinderen die je begeleidt écht verder te helpen. Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal? Solliciteer dan direct!

Wil jij het verschil maken in het onderwijs en de jeugdhulp? Dan is dit je kans. Binnen de Opstap Groep B.V. zijn wij op zoek naar een ambitieuze Orthopedagoog om onze onderzoeksafdeling uit te breiden om te voldoen aan de groeiende vraag in onderzoeken. In deze rol ben je onder andere bezig met het uitvoeren van diagnostiek. Daarnaast begeleid je stagiaire(s) die hun diagnostiek aantekening willen behalen. Bij de Opstap Groep kom je te werken binnen een multidisciplinair team, waar je snel en doeltreffend kunt overleggen om de kinderen die je begeleidt écht verder te helpen. Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal? Solliciteer dan direct!

Wat ga jij als Orthopedagoog bij ons doen?
Werken bij de Opstap Groep is geen enkele dag hetzelfde. Naast het uitvoeren van diagnostiek en het begeleiden van stagiaire(s) woon je ook MDO’s bij en houd je je bezig met het adviseren van scholen en ouders. Tenslotte kan het ook zijn dat je enkele leerlingen begeleidt met een leer- of ontwikkelingsachterstand op verschillende gebieden waar diverse oorzaken onderliggend aan zijn. Je begeleid bijvoorbeeld kinderen met een achterstand op didactisch vlak (rekenen, spelling, begrijpend lezen e.d.), sociaal-emotioneel vlak of op het gebied van het executief functioneren.
De Opstap Groep heeft momenteel een groeiende diagnostiek afdeling waarbij wij zelf onderzoeken uitvoeren op een van onze eigen kantoren, maar ook op de scholen waar wij werken. Op aanvraag voer je diagnostische onderzoeken uit zoals bijvoorbeeld intelligentie-, psychologisch-, dyslexie- en dyscalculie onderzoek. Daarna interpreteer je de resultaten, schrijf je een onderzoeksrapport en geef je een handelingsadvies. Tot slot heb je een adviesgesprek met ouders en vaak ook met school. Hierin bespreek je de resultaten en geef je advies gebaseerd op het diagnostisch onderzoek. 
Wanneer naar aanleiding van het onderzoek blijkt dat er een behandeltraject moet volgen, dan bestaat de mogelijkheid dat wij deze behandeling zelf uitvoeren. Dit biedt dus de kans om na de diagnose ook het behandeltraject in te gaan. Voor het behandelen ben je zelf degene die de leiding neemt om de sessies in te plannen. Ook het contact met alle betrokken partijen behoort tot je werkzaamheden.

Locaties
Wij werken grotendeels op een 50 tal scholen, maar ontvangen ook leerlingen bij ons op onze kantoorlocaties in Bergschenhoek en Schipluiden. De scholen bevinden zich in de volgende regio’s: Den Haag, Noordwijk, Westland, Midden-Delfland, Delft, Lansingerland, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis.

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou als Orthopedagoog?
Als orthopedagoog ben je breed inzetbaar met een duidelijke expertise op gebied van gedrag en didactiek. Je voert startgesprekken en neemt toetsen af bij kinderen of jongeren (individueel of in groepsverband). Daarnaast begeleid en behandel je individuele leerlingen. De meeste begeleidingen vinden plaats op scholen. Je stelt handelingsplannen en tussentijdse evaluaties op en onderhoudt goede contacten met ouders en school. Als persoon ben jij eerlijk, open, gedreven en krijgt logischerwijs heel veel energie van het werken met kinderen. 

 • Beschik je over een afgeronde WO-master Orthopedagogiek of Kinder- en Jeugdpsychologie;
 • Ben je  in het bezit van de basisaantekening psychodiagnostiek;
 • Ben je SKJ geregistreerd; 
 • Heb je ervaring met het uitvoeren van psychodiagnostische onderzoeken op gebied van leren en gedrag
 • Heb je ervaring met het begeleiden van kinderen met leer- en ontwikkelingsachterstanden;
 • Heb je affiniteit met de doelgroep en bent in staat om een veilige en stimulerende leeromgeving te creëren;
 • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en in staat is om op verschillende niveaus te communiceren;
 • Je bent in het bezit van een auto.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou als Orthopedagoog?
Wij zijn een transparante en groeiende organisatie. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, mag zijn wie hij/zij is. Ons motto is: Doe waar je blij van wordt, waar je goed in bent en jaag je ambities na. Wij zullen dat faciliteren zodat we dat samen kunnen bereiken. Samen zorgen we ervoor dat je niet in een sleur kan komen. Hiernaast bieden wij je:

 • Een mooie functie binnen een groeiende organisatie;
 • Een goed salaris afhankelijk van jouw ervaring;
 • Uitzicht op doorgroeimogelijkheden;
 • Studie- en reiskostenregeling;
 • Uitzicht op een vast contract;
 • De mogelijkheid om eigen dagen, uren en werkzaamheden te plannen.

Dit werk doe je niet alleen. Samen met jouw andere teamleden voeg jij echt wat toe aan het onderwijs op jouw locaties. 
Denk jij nu; hey, dit klinkt goed? Solliciteer dan direct!

Sollicitatieprocedure

Nadat we jouw CV en motivatiebrief hebben beoordeeld zullen we telefonisch contact met je opnemen om je vervolgens bij ons op kantoor uit te nodigen. Daarna zal een tweede gesprek plaatsvinden waar we de arbeidsvoorwaarden zullen bespreken. 
Kom jij ons team versterken? Solliciteer zo snel mogelijk via Meesterbaan of stuur je CV direct naar ivar@deopstapgroep.com.