Vacature Ambulant begeleider (MBO/HBO) in regio Zuid-Holland

Vacature Ambulant begeleider (MBO/HBO) in regio Zuid-Holland

Wil jij het verschil maken in het onderwijs? Dan is dit je kans. In de rol van ambulant begeleider/pedagoog bij ‘De Opstap Groep’ begeleid je leerlingen binnen de klassensituatie op verschillende scholen in Zuid-Holland. Bij de Opstap Groep kom je te werken binnen een multidisciplinair team, waar je snel en doeltreffend kunt overleggen om de kinderen die je begeleidt écht verder te helpen. Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal? Solliciteer dan direct!
De begeleiding heeft betrekking op het bieden van ondersteuning aan de leerling in de klas, in het primair onderwijs of voortgezet onderwijs. De begeleiding richt zich zowel op sociaal emotionele leerdoelen en executieve functies alsmede op het verder ontwikkelen van de didactische vaardigheden.

Wat ga je als ambulant begeleider/pedagoog bij ons doen?
Werken bij de Opstapgroep is geen enkele dag hetzelfde. Op een dag werk je op verschillende basis- en voortgezet onderwijs scholen. Je begint je dag bij een leerling die binnen het onderwijs moet re-integreren. Daarna ga je snel door naar een leerling die problemen ervaart met zijn gedrag binnen de klas. Zo heeft hij/zij o.a. veel moeite om zijn aandacht bij de les te houden en vindt de leerling het moeilijk om met opdrachten te beginnen. Via een handelingsplan werk je gestructureerd in samenwerking met de ouders en school. Er is natuurlijk altijd ruimte voor eigen inbreng, zodat je de begeleidingsmomenten zelf kan vormgeven. Het gaat om het begeleiden van leerlingen met een leer- of ontwikkelingsachterstand op verschillende gebieden waar diverse oorzaken onderliggend aan zijn. 

Ons team
Op het moment van schrijven bestaat ons team uit meer dan 15 professionals. We werken in een multidisciplinair team bestaande uit een GZ-psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog, onderwijswetenschapper, onderwijsadviseurs, begeleiders passend onderwijs, beeldcoach, docenten, remedial teachers, orthopedagogen en creatieve professionals.

Missie De Opstap Groep B.V. | ‘de zorgweg’ & ‘de leerweg
Onze missie is ieder kind goed onderwijs te bieden zodat hij of zij het maximale kan bereiken in zijn of haar ontwikkeling. Jij als medewerker maakt hierbij het verschil. We vinden het belangrijk dat iedere medewerker kan excelleren in hetgeen waar hij of zij goed in is. We streven naar een gevarieerde baan die bij jou past. We bieden daarom jou graag een baan aan die zoveel mogelijk aansluit bij jouw wensen.
We hopen snel van je te horen!

Locaties
Wij werken grotendeels op een 50 tal scholen, maar ontvangen ook leerlingen bij ons op onze kantoorlocaties in Bergschenhoek en Schipluiden. De scholen bevinden zich in de volgende regio’s: Den Haag, Noordwijk, Westland, Midden-Delfland, Delft, Lansingerland, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis.

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou als Ambulant begeleider/pedagoog?
Als persoon ben jij eerlijk, open, gedreven en krijgt logischerwijs heel veel energie van het werken met kinderen. Jij hebt ervaring met het begeleiden van kinderen/jongeren of hebt een achtergrond in het onderwijs (minimaal MBO niveau 3). Daarnaast:

 • biedt je begeleiding aan leerlingen met verschillende soorten problematiek (bijv. bij vermoedens ADHD of autisme) 
 • ben je aanwezig en sluit aan bij het schoolsysteem en het pedagogisch klimaat op een bepaalde school. 
 • draag je zorg voor de bijbehorende verslaglegging en voert adviesgesprekken met ouders, leerkrachten en andere betrokkenen.
 • beschik je over een MBO/HBO gerelateerde opleiding in het onderwijs of de zorg (Social Work, Pedagogiek)
 • ben je iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en kan omgaan met kinderen met gedragsproblematiek.
 • is het een pré als je kennis en ervaring hebt van het leveren van ambulante begeleiding op scholen
 • ben je pedagogisch sterk en ben je in staat de leerling(en) structuur te bieden;
 • ben je ambitieus en leergierig;
 • denk je oplossingsgericht en ben je een aanpakker;
 • vind je het leuk om binnen verschillende onderwijsinstellingen binnen de regio werkzaam zijn;
 • ben je in het bezit van een auto.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou als Ambulant begeleider/pedagoog?
Wij zijn een transparante en groeiende organisatie. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, mag zijn wie hij/zij is. Ons motto is: Doe waar je blij van wordt, waar je goed in bent en jaag je ambities na. Wij zullen dat faciliteren zodat we dat samen kunnen bereiken. Samen zorgen we ervoor dat je niet in een sleur kan komen. Hiernaast bieden wij je:

 • Een mooie functie binnen een groeiende organisatie; 
 • Een goed salaris (afhankelijk van jouw ervaring);
 • Uitzicht op doorgroeimogelijkheden;
 • Studie- en reiskostenregeling;
 • Uitzicht op een vast contract;
 • Mogelijkheden om eigen dagen, uren en werkzaamheden te plannen.

Dit werk doe je niet alleen. Samen met jouw andere teamleden voeg jij echt wat toe aan het onderwijs op jouw locaties. 
Denk jij nu; hey, dit klinkt goed? Solliciteer dan direct!

Sollicitatieprocedure

Nadat we jouw CV en motivatiebrief hebben beoordeeld zullen we telefonisch contact met je opnemen om je vervolgens bij ons op kantoor uit te nodigen. Daarna zal een tweede gesprek plaatsvinden waar we de arbeidsvoorwaarden zullen bespreken. Kom jij ons team versterken? Solliciteer zo snel mogelijk via Meesterbaan of stuur je CV direct naar ivar@deopstapgroep.com.