Doorstroomprogramma’s po-vo voor gelijke kansen

Doorstroomprogramma’s po-vo voor gelijke kansen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ook dit jaar kunnen scholen weer aanspraak maken op de subsidie doorstroomprogramma’s po-vo voor gelijke kansen. De programma’s zijn gericht op het faciliteren van een soepele overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. De aanvraagperiode voor deze regeling loopt van 20 februari tot eind april.

De regeling is onderdeel van het beleid om gelijke kansen in het onderwijs te bevorderen en is gericht op leerlingen meer kansen te bieden die vanuit de thuissituatie of omgevingsfactoren buiten de school minder ondersteuning of hulpbronnen hebben dan hun klasgenoten. Door deelname vergroten zij hun kennis, vaardigheden en motivatie en kunnen ze wellicht wel op een hoger niveau instromen of presteren in het vo dan ze tot nu toe hebben laten zien.

Scholen mogen de inhoud van het doorstroomprogramma zelf bepalen. Hierbij is wel van belang dat wordt ingezet op kennis en vaardigheden die binnen de (overgang naar de) vo-school van belang zijn, en de randvoorwaarden die nodig zijn om − in het vo − tot leren te komen. Het programma bevat in ieder geval twee van de volgende inhoudelijke lijnen:

  1. cognitieve vaardigheden, bijvoorbeeld taal- en leesvaardigheid
  2. metacognitieve vaardigheden bijvoorbeeld gericht op het versterken van zelfstandig leren
  3. aandacht voor omgevingsfactoren buiten de klas en de thuissituatie, zoals het helpen van ouders om hun kind bij het schoolwerk te ondersteunen.

Bij de Leerweg ondersteunen wij scholen bij het inrichten en uitvoeren van deze programma’s. Bent u benieuwd wat wij voor uw school kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de subsidie en het aanvragen ervan? Lees dan hier verder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa Rops op 0639149203 of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]