Nieuws

Nieuws

Vacature Orthopedagoog + doorgroeimogelijkheden

Vacatures

Wij zijn vanaf het nieuwe schooljaar (2021-2022) op zoek naar een orthopedagoog die onze diagnostiek afdeling kan komen versterken. Door de groeiende vraag aan onderzoeken willen wij ons team uit gaan breiden in de omgeving Delft en Rotterdam.

Functie-omschrijving 

Diagnostiek

De Leerweg heeft momenteel een groeiende diagnostiek afdeling waarbij wij zelf onderzoeken uitvoeren op een van onze eigen kantoren, maar ook op de scholen waar wij werken. Geen enkele dag is hetzelfde: de ene dag voer je zelfstandig een onderzoek uit op een van onze basisscholen en de andere dag werk je aan handelingsadviezen op kantoor. Op aanvraag voer je onderzoeken uit op het gebied van bijvoorbeeld intelligentie, ontwikkeling, dyslexie en dyscalculie. Daarna interpreteer je de resultaten, schrijf je een onderzoeksrapport en geef je een handelingsadvies.

Verder ben je bereid om te reizen en heb je de beschikking tot een eigen auto.

Behandeling

Als uit onderzoek blijkt dat er een behandeltraject gestart moet worden, bestaat er een mogelijkheid dat we dat in eigen beheer kunnen uit gaan voeren. Dit biedt dus een unieke kans om na de diagnose het behandeltraject in te gaan. Voor het behandelen ben je zelf degene die de leiding neemt om de sessies in te plannen. Ook het contact met alle betrokken partijen behoort tot je werkzaamheden.

Begeleiding

Naast je werkzaamheden als orthopedagoog, ben je ook inzetbaar als Remedial Teacher. Samen bepalen we op basis van jouw kennis, ervaring en ambitie in hoeverre je hierin ingezet gaat worden. De Remedial Teaching die gegeven wordt op verschillende scholen biedt vaak een ondersteuning aan leerlingen die hulp nodig hebben op het gebied van rekenen en spelling/taal.

Bijzonderheden

  • Variatie – Veelzijdige werkzaamheden op verschillende locaties.
  • Telefoon – Bij aanvang van de werkzaamheden ontvang je een telefoon in bruikleen (bij een fulltime aanstelling).
  • Laptop – Ook krijg je een laptop ter beschikking voor de duur van onze samenwerking (bij een fulltime aanstelling).
  • Doorgroei mogelijkheden – Bij ons is er de mogelijkheid om door te groeien binnen de organisatie
  • Mogelijkheden tot bijscholing – Wil jij je kennis vergroten? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om dat bij ons te kunnen doen.
  • Ervaring in het onderwijs is handig, maar niet noodzakelijk. Wij bieden jou voldoende tijd en begeleiding om hier ervaring in op te doen.

Locaties

Wij werken grotendeels op scholen, maar ontvangen ook leerlingen bij ons op onze kantoorlocaties in Bergschenhoek en Schipluiden. De scholen bevinden zich in de volgende regio’s: Den Haag, Noordwijk, Westland, Midden-Delfland, Delft, Lansingerland, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis. 

Onze diensten

  • Diagnostiek en behandeling
  • Onderwijsadvies
  • Begeleiding
  • SOVA-trainingen

De Leerweg

De Leerweg is een onafhankelijk leerinstituut die onderzoek naar leer- en gedragsproblemen uitvoert en onderwijsadvies en begeleiding aanbiedt. Bij de Leerweg werken we graag samen met scholen, gemeenten, de ouders en het kind om begeleiding op maat aan te kunnen bieden.
Ons multidisciplinaire team bestaat uit een GZ-psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog, onderwijswetenschapper, onderwijsadviseurs, begeleiders passend onderwijs, beeldcoach, docenten, remedial teachers, orthopedagogen en creatieve professionals.

Missie De Leerweg

Onze missie is ieder kind goed onderwijs te bieden zodat hij of zij het maximale kan bereiken in zijn of haar ontwikkeling. Jij als medewerker maakt hierbij het verschil. We vinden het belangrijk dat iedere medewerker kan excelleren in hetgeen waar hij of zij goed in is. We streven naar een gevarieerde baan die bij jou past. We bieden daarom jou graag een baan aan die zoveel mogelijk aansluit bij jouw wensen.

We hopen snel van je te horen!

Femke , Vincent & Team De Leerweg